Archive Manger 0

Discussions about product bugs & problems!
Note: This is no replacement for the Official ETM Support!
Search

Post Reply
6 posts • Page 1 of 1
Akram
Posts: 5
Joined: Mon Aug 06, 2018 11:41 am

Archive Manger 0

Post by Akram » Mon Feb 10, 2020 3:02 pm

Good day all ,

I have a problem with the Archive Manger 0 , it seems like it was physically deleted from db files , and now it shows an error on the console (Blue color not Green).

any recommendations ?

Regards

User avatar
leoknipp
Posts: 2146
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:28 pm

Re: Archive Manger 0

Post by leoknipp » Tue Feb 11, 2020 9:01 am

If the db/wincc_oa/VA_<number> directory is deleted when the project is stopped it will be created automatically when starting the project again.
Please check if you get log messages which refer to an error when starting the archive manager.

Best Regards
Leopold Knipp
Senior Support Specialist

Akram
Posts: 5
Joined: Mon Aug 06, 2018 11:41 am

Re: Archive Manger 0

Post by Akram » Tue Feb 11, 2020 11:27 am

"If the db/wincc_oa/VA_<number> directory is deleted when the project is stopped it will be created automatically when starting the project again"
this is working with all Value archive files but it is not working with VA_0000 !

The log shows the following:-

WCCOAvalarch (0), 2020.02.11 13:18:23.011, SYS, INFO, 1, Manager Start, PROJ, Mentor_Dev, V 3.16 - 3.16 platform Windows AMD64 linked at Jun 21 2018 16:18:13 (c2ee5ad24d7)
WCCOAvalarch (0), 2020.02.11 13:18:23.020, SYS, FATAL, 158, Could not create the server socket on port = 2224: No error

From Archive Manger information it shows Deleting:physical deletion
Attachments
1.PNG

User avatar
leoknipp
Posts: 2146
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:28 pm

Re: Archive Manger 0

Post by leoknipp » Tue Feb 11, 2020 4:38 pm

In this case when you the error message for the port the problem is not related to the deletion of the directory.
There is possibly another process running which has opened the port 2224 already. With the command netstat (in a DOS shell) you can check which process is using which port.

Have you defined the entries dataPort and eventPort in the config file of your project?
If yes - which values are defined?

Best Regards
Leopold Knipp
Senior Support Specialist

Akram
Posts: 5
Joined: Mon Aug 06, 2018 11:41 am

Re: Archive Manger 0

Post by Akram » Tue Feb 18, 2020 9:26 am

Have you defined the entries dataPort and eventPort in the config file of your project? Yes , I changed them , but now I delete my update and everything is working fine.

Thanks a lot , this solve my problem !

My Best Regards
Akram Elayan

User avatar
leoknipp
Posts: 2146
Joined: Tue Aug 24, 2010 5:28 pm

Re: Archive Manger 0

Post by leoknipp » Tue Feb 18, 2020 1:32 pm

When you define the entries dataPort and eventPort you have to ensure that you are not using consecutive values. There must be a difference between the values.

Here is an example for a wrong configuration:
dataPort = 4455
eventPort = 4456

Here is an example for a correct configuration:
dataPort = 4455
eventPort = 4555

Best Regards
Leopold Knipp
Senior Support Specialist

Post Reply
6 posts • Page 1 of 1