WebView WebGL Disabled

Discussions about product bugs & problems!
Note: This is no replacement for the Official ETM Support!
Search

Post Reply
4 posts • Page 1 of 1
george.arnall
Posts: 2
Joined: Mon May 14, 2018 10:24 am

WebView WebGL Disabled

Post by george.arnall » Fri Jan 10, 2020 2:07 pm

I'm trying to run WebGL content from a WebView on 3.17. Despite running chromium 69, WebGL seems to have been disabled?

I get the following error:
Hmm. While your browser seems to support WebGL, it is disabled or unavailable. If possible, please ensure that you are running the latest drivers for your video card.

For more help, please click this link.

gschijndel
Posts: 115
Joined: Tue Jan 15, 2019 2:12 pm

Re: WebView WebGL Disabled

Post by gschijndel » Wed Jan 15, 2020 2:52 pm

Did you try to enable it with 'setAttribute' function of the EWO?

george.arnall
Posts: 2
Joined: Mon May 14, 2018 10:24 am

Re: WebView WebGL Disabled

Post by george.arnall » Fri Jan 17, 2020 4:34 pm

Thanks for your suggestion, I just tried this using the following script:

Code: Select all

main()
{
  this.setAttribute("WebGLEnabled", TRUE);
  this.url("https://get.webgl.org/");
}
It doesn't seem to work, perhaps someone else can try?

User avatar
kilianvp
Posts: 203
Joined: Fri Jan 16, 2015 9:29 am

Re: WebView WebGL Disabled

Post by kilianvp » Sat Jan 18, 2020 5:43 pm

maybe your GPU is maybe blacklisted..

you can check:
C:\Siemens\Automation\WinCC_OA\3.17\config\openGL_blacklist.json

Post Reply
4 posts • Page 1 of 1