Default font on ITC client

Find and share HowTos to various installations / configurations!
Search

Post Reply
3 posts • Page 1 of 1
denisisakovic
Posts: 8
Joined: Fri May 08, 2020 10:32 am

Default font on ITC client

Post by denisisakovic »

Hello dear community,
I had a problem with the fonts while running a UI client on ITC. On my test panel the fonts and the font size where changed after running it on the ITC. Does that mean that if ITC doesn't support that specific font, it changes it automatically to it's default font? I couldn't find any information in the documentation of the ITC and WinccOA. Any information would be of great help.
Best regards!

User avatar
Andorhal
Posts: 118
Joined: Wed Nov 12, 2014 8:04 am

Re: Default font on ITC client

Post by Andorhal »

This is standard WinCC OA behavior on any platform.
This is why we switched to Google Noto Sans as main font as it is available on every platform.
You need to consider the target platform when choosing fonts and make sure it is available there.

denisisakovic
Posts: 8
Joined: Fri May 08, 2020 10:32 am

Re: Default font on ITC client

Post by denisisakovic »

Main problem was the different resolution used on the target platform which was lower than the resolution on the testing platform. The font size may change due to it's size defined by DPI. It's possible to change it in the config file in the [ui] section of the config file.

Post Reply
3 posts • Page 1 of 1